Vrouwenkoor Malle Babbe

Het Haarlemse Vrouwenkoor Malle Babbe werd in 1982 opgericht door de dirigent Leny van Schaik. Het koor ontleent haar naam aan een schilderij van de Haarlemse schilder Frans Hals, waarop een vrouw wordt afgebeeld die duidelijk de vrolijke kanten van het leven kent.

vrouwenkoor-malle-babbe-2017

Onder leiding van dirigent Leny van Schaik groeide het koor uit tot een van de succesvolste koren van Haarlem en omstreken, met meer dan 350 optredens, en een repertoire dat reikt van motetten van Mendelssohn Bartholdy, Gustav Holst en een 8-stemmig Ave Maria tot liedjes van Annie M.G Schmidt en Willem Wilmink en talloze volks-, levens- en kinderliedjes

Vanaf de jaren ’90 werd aan dit brede repertoire iets heel bijzonders toegevoegd: Song of Survival. Klassieke orkestmuziek, die door vrouwenstemmen ter overleving gezongen werd in een jappenkamp in de Tweede Wereldoorlog. De CD die Malle Babbe maakte van deze ontroerende en tot op de dag van vandaag zeer actuele muziek, werd gebruikt in de Hollywoodproductie Paradise Road, een film van Bruce Beresford, over de vrouwen in het kamp.

Malle Babbe verzorgt al jaren lang optredens door het hele land, zoals tijdens de 4 mei herdenking op de Dam, in de Haagse Schouwburg, een boekpresentatie van Brigitte Kaandorp, de Hannie Schaftherdenking, expositie Frans Halsmuseum, congressen en verzorgingstehuizen, met overal repertoire op maat.

Een koorlid over Malle Babbe

malle-babbe-sneeuwfoto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s